Succesvol duurzaam zaken doen voor Leiders en Front Office

03/30/2014

zaken_doen

Nut en noodzaak om over te stappen op groene processen en producten is bij ondernemers onbetwist. Lastig is de overstap voor velen in deze tijd wel. Immers, de verkoop van je kabels, schakelaars, koelkasten, bouwmaterialen, boten, tafels en iPads loopt vanwege export voorspoedig. Dan mag je in deze barre tijden toch in je handen knijpen en ga je toch geen investeringen doen in producten waar de klant niet om vraagt? En wat nu de ondernemer wiens omzet in de toelevering van de bouw met 35% is gedaald en de eindjes aan elkaar moet knopen? Dan investeer je toch niet in een onzekere groene productenlijn?

Indenkbaar, behalve als ondernemers hun concurrentiepositie weten te verbeteren door groene producten succesvol onder de aandacht te brengen bij de consument en daarmee kwalitatief en duurzaam scoren!

Als leider in een onderneming wil je graag een begaanbare weg uitzetten voor je bedrijf. Dit doe je door een duidelijke visie en leiderschap, maar ook door het organiseren van voldoende momentum binnen de organisatie. Het zijn de mensen in de Front Office die direct in contact staan met de klant en daarom uw visie moeten begrijpen en met gevoel voor duurzaam, op het goede moment, met de juiste argumenten moeten komen om de klant over de streep te trekken! Engineers, marketing- en sales mensen moeten daarom niet alleen weten waarom producten groen of groener zijn maar ook hoe dat groene alternatief er uitziet.

Sustainable Endeavour zet samen met leiders en ondernemers een plan op om de Front Office van het mainstream bedrijf in de technische sector ‘technisch’ en ‘marketing’ kennis mee te geven voor wat duurzamer is, hoe je dat verkoopt en waarom je er juist voor moet zorgen dat je beste producten duurzamer worden.

Sustainable Endeavour organiseert in oktober / november een masterclass van een halve dag voor leiders en professionals en een opleiding van een dag voor R&D-, sales- en cost engineers.

Erik Wijlhuizen
Directeur Sustainable Endeavour BV

Previous post:

Next post: