Ego voor Eco

02/07/2013

‘Leiders en managers moeten hun ego veranderen en de samenwerking zoeken in plaats van de competitie’, alsdus Otto Scharmer in Management Scope van juni 2013.

Daar worden we met z’n allen duurzamer en eco van. Als we maar samenwerken komt duurzaamheid en eco als vanzelf opborrelen, hoor je vaak. Hoe komen we daar toch bij? Hoe lang zijn we nu bezig om tegen elkaar te roepen dat de vooruitzichten met onze aardbol slecht zijn en dat we ons moeten bekeren en het vooral samen oplossingen moeten bedenken.

Wat zijn de vruchten van het polderen: achterop raken. Het heeft het ‘enough, for all, forever’ nauwelijks dichterbij gebracht. Waarom leggen we onze natuurlijke aanleg om ons te profileren terzijde?

Allerlei initiatieven schieten al jarenlang als paddenstoelen uit de grond om de volgende fase van eco-bewustzijn aan de leider en manager te brengen. Negen van de tien CEO’s weten al lang dat duurzaam belangrijk is om toekomstige bedrijfsrisico’s te verminderen, maar zij zijn vooral druk om klanten van nu tevreden te houden in plaats van met verve ook het eigen bedrijf en supply chain effectief aan te sturen op eco. Toegegeven het verkopen van duurzaam is lastig, dus blijft het gemiddeld genomen bij vriendelijke eco-initiatieven die het bedrijfsimago op temperatuur houden.

Maar wat nu als we eens stoppen met het verkopen van duurzaam en het ego van de leiders en managers gaan inzetten om in de volle breedte van het bedrijf en de gehele supply chain betere producten te gaan leveren tegen een lagere eco belasting. Bijvoorbeeld iets uit je product halen en het product vervolgens tegen een hogere prijs verkopen of product vergroenen en er een service aan vast knopen of een zuinigere auto met een hogere acceleratie. Intern aan de juiste knoppen draaien, een subliem product maken met natuurlijk tegelijkertijd minder milieubelasting per euro productwaarde dan z´n voorganger. Daar kan je als leider en manager mee thuiskomen, maar je hebt er wel een stel ego’s voor nodig om dat eco voor elkaar te boksen.

Tevens gepubliceerd op: Managementscope.nl

Next post: