Eco-efficiënt is de richting

03/30/2014

Efficiënt(er) werken in het bedrijf doet het altijd goed. Meer doen met minder. Het fundament van onze materiële welvaart.  Maar hoe kan je nu ‘gewoon’ efficiënt combineren met eco-efficient en daar een goede boterham mee verdienen?  Het recent gepubliceerde boek, “Eco efficient value creation- sustainable design and business strategies”, geeft daar antwoord op!

Er worden nog steeds veel beschouwende boeken geschreven over duurzaamheid. Een groot deel daarvan gaan over het beschrijven van hoe ernstig het is gesteld met moeder aarde, de noodzaak om daar wat aan te doen, etc..

richting1

Gelukkig worden er ook praktische- en pragmatische boeken geschreven die gaan over hoe je mainstream producten in de technische sector verbetert, duurzamer maakt en ze ook met de goede argumenten verkoopt. Eindelijk een boek dat je als ontwerper, ingenieur, leider en manager ‘de weg wijst’ bij het uitzetten van een duurzame strategie!

Het boek is rijk geïllustreerd met wetenschappelijk onderbouwde voorbeelden, maar ademt tegelijkertijd pragmatisme uit waar je in de praktijk daadwerkelijk wat mee kunt. Verdienste van het boek is dat het zich niet op de groene niche consument richt, maar op mainstream technische producten en -bedrijven en daarmee op de mainstream klant.

Sustainable Endeavour neemt o.a. dit boek als wetenschappelijke basis voor haar duurzaamheid advies aan bedrijven. Sustainable Endeavour staat voor praktisch en pragmatisch en het is daarom dan ook niet toevallig dat de auteur van het boek, Joost Vogtländer, associate is bij Sustainable Endeavour.

Previous post: